Cambuur presenteert tweede aanwinst: 'Trots dat hij voor ons heeft gekozen'

Cambuur presenteert tweede aanwinst: 'Trots dat hij voor ons heeft gekozen'

1 juli - 15:22
42

Silvester van der Water is officieel speler van SC Cambuur. De Leeuwarders hebben een overeenkomst bereikt met Orlando City FC, waar hij nog tot het eind van 2023 vastlag. De 25-jarige aanvaller tekent voor drie seizoenen in Friesland, met een optie voor nog een seizoen.

Over de transfersom doet Cambuur geen uitspraken. Van der Water speelde in Nederland eerder al voor Almere City en Heracles Almelo, maar koos begin vorig jaar voor een avontuur in de Verenigde Staten. Voor Orlando speelde hij 33 wedstrijden, waarin hij betrokken was bij vijf goals. "De kwaliteiten van Silvester zijn bekend, dat heeft hij de afgelopen jaren wel laten zien", reageert technisch manager Foeke Booy op de clubsite.

"Zijn manier van spelen sluit aan bij onze speelwijze en qua persoonlijkheid past hij bij onze club en onze mensen. We zijn trots dat hij, ondanks de interesse van andere clubs, voor ons heeft gekozen." Van der Water is de tweede zomeraanwinst voor Cambuur. Eerder werd Remco Balk al losgeweekt bij FC Utrecht.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is te beluisteren via Spotify, Apple Podcast en Podimo.