Vertrokken Ajax-talent (18) imponeert Borussia Dortmund en BILD: 'Kleine prins'

Vertrokken Ajax-talent (18) imponeert Borussia Dortmund en BILD: 'Kleine prins'

7 juli - 07:05
59

Het vertrokken Ajax-talent Prince Aning geeft in de eerste weken van de voorbereiding zijn visitekaartje af bij Borussia Dortmund. Edin Terzic en Sebastian Kehl, respectievelijk trainer en sportief directeur van BVB, én BILD zijn lovend.

Aning (18) viel op in de oefenwedstrijd tegen zesdeklasser Lünen (3-1) door één van de Dortmund-goals te maken. "Prince heeft de aandacht op zichzelf weten te vestigen", reageert Terzic tegenover BILD. Aning verliet Ajax deze zomer voor drie ton. Ook Bayern München en andere Europese topclubs zouden achter hem aan hebben gezeten.

Dortmund hield Aning al drie jaar in de gaten. "Een jonge speler met uitstekende mogelijkheden", zo typeert Kehl hem. "Ook in de Youth League maakte hij een sterke indruk. We zijn blij dat we hem hebben weten te krijgen."

Volgens BILD wordt Aning in Duitsland al vergeleken met Bayern München-speler Alphonso Davies (21). 'Het is eigenlijk de bedoeling dat hij wedstrijden gaat spelen in Dortmund O23, maar wie weet, als de 'kleine prins' vol gas blijft gaan, belandt hij binnen de kortste keren bij de profs..', klinkt het.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Podimo, Spotify en Apple Podcast