Veerman blij met PSV-transfers: 'Aardige beer, zeg: daar verwacht ik wat van'

Veerman blij met PSV-transfers: 'Aardige beer, zeg: daar verwacht ik wat van'

7 juli - 07:20 Laatste update: 07:21
75

Joey Veerman kijkt met vertrouwen naar het nieuwe seizoen. PSV was de laatste weken zéér actief op de transfermarkt: de Volendamse middenvelder zag Walter Benítez, Boy Waterman, Ki-Jana Hoever, Xavi Simons Guus Til en Luuk de Jong naar Eindhoven komen.

Over Benítez, de nieuwe nummer één van PSV, is Veerman zeer te spreken. "Dat is een aardige beer zeg, die keeper", zegt hij in het Eindhovens Dagblad over de Argentijn. "Daar verwacht ik wel wat van."

"Een aantal andere jongens traint pas kort mee, dus daar is nog niet zoveel over te zeggen", vervolgt Veerman, die zich concentreert op de positie van linkshalf. "Dat Luuk er nu bij is gekomen, is wel iets waar je als middenvelder van kunt profiteren. Je kunt combineren met iemand die groot en sterk is, de bal vast kan houden en heel vaak bij de goal is."

De vraag is of uitblinker Cody Gakpo nog een seizoen in Eindhoven speelt. "Ik hoop natuurlijk dat hij blijft, dat zou echt top zijn. Maar als er voor hem een schitterende kans komt gun ik hem een stap, omdat hij het verdient. Maar we gaan het zien."

Veerman voegt eraan toe dat PSV ook kwaliteit heeft verloren met het vertrek van Bruma (Fenerbahçe) en Ritsu Doan (SC Freiburg). "Bruma heeft meer goals gemaakt dan mensen denken. Eran Zahavi en Mario Götze hebben vorig seizoen ook hun bijdrage gehad, maar het lijkt goed opgevangen met de nieuwe spelers."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Podimo, Spotify en Apple Podcast