'Manchester United en Barcelona stuiten op stevige blokkade bij Frenkie-transfer'

'Manchester United en Barcelona stuiten op stevige blokkade bij Frenkie-transfer'

7 juli - 09:36 Laatste update: 09:57
111

Frenkie de Jong leek hard op weg naar Manchester United, maar nieuwe ontwikkelingen zijn de laatste dagen uitgebleven. Het heeft volgens The Telegraph alles te maken met zijn bijzondere contract bij FC Barcelona.

De komst van De Jong heeft na het vertrek van Paul Pogba en Nemanja Matic de hoogste prioriteit op Old Trafford, zoveel is duidelijk. Toch werd Tyrell Malacia, die voor maximaal zeventien miljoen euro overkwam van Feyenoord, de eerste aankoop van Erik ten Hag. Het binnenhalen van De Jong wordt voor Manchester United een kwestie van de lange adem.

Het grootste struikelblok is het contract van De Jong, dat loopt tot medio 2026: de 25-jarige middenvelder besloot aan het begin van de coronacrisis veel salaris in te leveren, waardoor Barça hem nog zeker 90 miljoen euro verschuldigd is. The Telegraph suggereert dat Barcelona eerste het uitstaande bedrag moet uitbetalen, voordat er overeenstemming kan worden bereikt over een transfer.

Clubpresident Joan Laporta herhaalde deze week zijn standpunt: De Jong mag in principe niet vertrekken. "We weten dat hij aanbiedingen heeft, maar op dit moment zullen we hem niet verkopen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Podimo, Spotify en Apple Podcast