Bosz is kort over transfergeruchten: Ik ben hier degene die beslist, toch?

Bosz is kort over transfergeruchten: "Ik ben hier degene die beslist, toch?"

07-07-2022 21:54 Laatste update: 22:09
17

Peter Bosz lijkt op zoek te gaan naar een nieuwe aanvoerder bij Olympique Lyon. Léo Dubois, de vorige captain van Les Gones, verloor aan het eind van vorig seizoen zijn basisplek en is op weg naar de uitgang.

Dubois heeft naar verluidt een aanbieding van Fulham op zak. Bosz vertelde op een persconferentie dat hij nog niet weet wie zijn nieuwe aanvoerder wordt. "Het aanvoerderschap is erg belangrijk. Ik beslis aan het einde van de voorbereiding wie het wordt. De meeste spelers ken ik, maar niet allemaal. Ik zal de tijd nemen om iedereen te leren kennen, vooral de nieuwe spelers. Daarna neem ik een beslissing."

De nieuwe aanvoerder van Bosz moet wel aan een specifiek profiel voldoen. "De aanvoerder is de eerste speler die het veld betreedt", was de Nederlander duidelijk. "Hij moet een persoonlijkheid hebben die zijn team aan een overwinning kan helpen."

Bosz wilde overigens nog niet bevestigen dat zijn oude aanvoerder Dubois vertrekt. "Ik ben hier degene die beslist, toch?", richtte Bosz zich met een glimlach tot het aanwezige journaille. "En je hebt me niet gesproken. We zullen over een aantal weken zien waar iedereen speelt."