Huiswerk voor Van Nistelrooij en co.: PSV krijgt flink pak slaag in Duitsland

Huiswerk voor Van Nistelrooij en co.: PSV krijgt flink pak slaag in Duitsland

09-07-2022 17:17 Laatste update: 17:21
473

PSV heeft de derde oefenwedstrijd van het seizoen op pijnlijke wijze verloren. Het Duitse Arminia Bielefeld was in Gütersloh, dat ligt in de Duitse deelstaad Noordrijn-Westfalen, gelegen in de Kreis Gütersloh, met 4-0 te sterk. Vooral de manier waarop geeft stof tot nadenken.

PSV-trainer Ruud van Nistelrooij stelde tegen Bielefeld voor een groot deel zijn beoogde basiself op, dus mét onder meer aanvoerder Luuk de Jong, Cody Gakpo, Joey Veerman en Guus Til, maar ook Derrick Luckassen mocht starten. Mauro Júnior, André Ramalho en Carlos Vinícius spelen nog niet. 

Door een fout van Marco van Ginkel kwam Bielefeld al vroeg op een 1-0 voorsprong. De middenvelder raakte de bal verkeerd en speelde vervolgens terug op doelman Walter Benítez, die een overtreding maakte en een indirecte vrije trap weggaf: 1-0. Ook de 2-0 viel door een persoonlijke fout. Nu door balverlies van Joey Veerman, waardoor Janni Serra de score verdubbelde. Helemaal kansloos was PSV niet, maar Bielefeld was te vaak gevaarlijk door fouten en slordigheidjes van de ploeg van Van Nistelrooij.

Bielefeld, dat uit de Bundesliga gedegradeerd is, troefde PSV op vrijwel alle fronten af. Ook in de tweede helft, waarin vijf nieuwe spelers hun opwachting maakten, waaronder Xavi Simons. Joël Drommel kon niets doen toen Luckassen de bal ongelukkig in eigen doel werkte. Vlak voor tijd werd het nog 4-0 door Noel Niemann.

Opstelling PSV eerste helft: Benítez; Hoever, Teze, Luckassen, Max; Til, Van Ginkel, Veerman; Madueke, De Jong, Gakpo

Opstelling PSV tweede helft: Drommel; Hoever, Seelt, Luckassen, Max; Veerman, Van Ginkel, Simons; Bakayoko, Vertessen, Madueke