Ten Hag: Als ze in de kleedkamer willen komen, dan moeten ze dat verdienen

Ten Hag: "Als ze in de kleedkamer willen komen, dan moeten ze dat verdienen"

10-07-2022 17:25
87

Erik ten Hag heeft zijn tanden in Manchester United gezet. Hij gebruikt de voorbereiding om de spelers niet alleen fysiek en mentaal fit te krijgen, maar ook om grenzen te stellen. Veel tijd om te trainen is er doorgaans niet.

De voorbereiding van Manchester United is inmiddels in volle gang. Ten Hag benut de tijd die hij heeft. "Op dit niveau is er niet veel tijd om te trainen. Het is vooral mogelijk in de voorbereiding. Daarna kom je in een ritme van twee à drie wedstrijden per week", vertelt Ten Hag tegenover het clubkanaal.

"Wat ik wil zien is dat ze leren, maar ook dat ze zichzelf laten zien. Ze moeten een plek verdienen, zoals het hoort in topvoetbal. Dat betekent dat je iedere dag moet leveren. Het vraagt een bepaalde leefstijl. Ik kijk ernaar uit om te zien of ze het kunnen. Ik hoop dat een paar spelers zich kunnen bewijzen en in de selectie komen, maar als ze in de kleedkamer willen komen, dan moeten ze dat verdienen", vervolgt de Tukker.

"De voorbereiding draait om het fysiek en mentaal fit krijgen van de spelers. Dat je een team op het veld krijgt. Het zal tijdens het seizoen beter gaan, maar in de voorbereiding zet je standaarden, maak je regels en bouw je een organisatie. Tijdens het seizoen ontwikkelt het zich verder. Het gaat om de hoogste standaarden."