Nainggolan haalt uit naar Belgische pers: 'Jullie komen niet uit het voetbal'

Nainggolan haalt uit naar Belgische pers: 'Jullie komen niet uit het voetbal'

10-07-2022 19:32 Laatste update: 19:39
26

Radja Nainggolan haalt uit naar de Belgische criticasters. De 34-jarige Belg ontvangt veel kritiek sinds zijn terugkeer bij Royal Antwerp FC, omdat hij nog niet aan de hoge verwachtingen voldoet. Volgens de middenvelder heeft de journalistieke tak in België gebrek aan voetbalkennis.

Nainggolan verkaste afgelopen zomer van Internazionale naar Royal Antwerp. De Belgische balveroveraar werd als grote aanwinst binnengehaald, maar ontving afgelopen jaar veel kritiek in de Belgische media.

Naar eigen zeggen doet hem dit niet al te veel, aangezien hij van mening is dat er in België wordt gekeken naar verkeerde aspecten op het voetbalveld. "Jullie zijn diegenen die statistieken zo allesbepalend vinden", zegt de 34-jarige Belg in gesprek met Gazet van Antwerpen. "En die puntjes: een vijfje als het niet goed was, een zesje als het oké was... Jullie kijken anders naar voetbal dan ik", stelt Nainggolan.

De Belgische middenvelder licht één specifieke statistiek uit die aantoont dat hij wel een goed seizoen achter de rug heeft. "Kijk, ik gaf vorig jaar in élke wedstrijd twaalf key passes. Jullie weten niet eens wat dat is...", reageert Nainggolan. "Ik zal het jullie zeggen: dat is van de verdediging naar de aanval doorschakelen. Gaan we over dat soort zaken beginnen? Jullie komen niet uit het voetbal", besluit hij.