Ferdinand steekt loftrompet over De Jong: 'Hij was de spil in het elftal'

Ferdinand steekt loftrompet over De Jong: 'Hij was de spil in het elftal'

10-07-2022 21:05 Laatste update: 21:07
42

Rio Ferdinand is lovend over de kwaliteiten van Frenkie de Jong. De legende van Manchester United is van mening dat de Oranje-international voor nieuw elan kan zorgen bij de Britse grootmacht. 

De Jong staat al een tijdje in serieuze belangstelling van The Mancunians. Manager Erik ten Hag wil de voormalig Ajacied graag naar Old Trafford halen en dat begrijpt Ferdinand wel. "Ik denk dat Frenkie een hele goede aankoop zou zijn", zegt de voormalig United-verdediger in zijn podcast FIVE. "Ik heb hem op de voet gevolgd, zeker in het jaar waarin Ajax de halve finale van de Champions League haalde. Hij was de spil in het elftal en misschien wel de beste speler van dat team."

In juli 2019 verruilde De Jong Ajax voor FC Barcelona. In Catalonië kwam de Oranje-international op een nieuwe positie te staan en volgens Ferdinand komt hij daar niet het best tot zijn recht. "Hij is het best wanneer hij de bal krijgt en meters maakt. Dan kan De Jong dribbelen, schijnbewegingen maken en spelers passeren. Ook kan hij dan het spel openen en een mooie pass tussen de linies geven", aldus de 43-jarige Engelsman.