PEC Zwolle wil door met stagiair: 'Ik studeer, werk 20 uur en ik woon nog thuis'

PEC Zwolle wil door met stagiair: 'Ik studeer, werk 20 uur en ik woon nog thuis'

11-07-2022 12:56
29

Youri Koelewijn speelde vorig seizoen met Spakenburg in de Tweede Divisie, maar kan de stap naar het profvoetbal maken. De verdediger liep stage bij PEC Zwolle, dat hem nu vast wil leggen.

Koelewijn trainde mee met de degradant, speelde een aantal oefenwedstrijden en kreeg vervolgens goed nieuws. "Ik heb zaterdag een evaluatiegesprek gehad en daar kwam uit dat ze tevreden over me zijn en me graag willen vastleggen", vertelt hij aan het Noordhollands Dagblad. "In het begin was het aanpoten, je traint ineens zes dagen in een week en bent fulltime met voetbal bezig. Maar ze zagen dat ik me echt aanpaste aan het niveau."

Nu moet er nog een akkoord komen tussen beide clubs en tussen Koelewijn en PEC. "Ik heb nog een contract bij Spakenburg, dus de clubs zullen eruit moeten komen", vertelt hij. "Voor mij is dit allemaal nieuw, ik heb niet eens een zaakwaarnemer. Mijn vader en mijn oude baas staan me bij. Ik laat het rustig op me afkomen en zie wel wat er gebeurt."

Als hij inderdaad de overstap maakt, zal het leven van Koelewijn op zijn kop komen te staan. "Ik studeer, werk daarnaast twintig uur, woon nog thuis en voetbal in het eerste bij mijn cluppie, met mijn vrienden. Best eng om dat op te geven." Hij is zich er echter van bewust dat hij deze kans misschien maar één keer krijgt. "PEC is écht een grote club, met een mooi stadion en een geweldige aanhang. Ik droomde er als kind altijd al van om profvoetballer te worden en nu dient die mogelijkheid zich aan. Dan zou je wel gek zijn als je die laat schieten."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie