Spierballentaal bij FC Utrecht: 'Ik ben hier niet gekomen om af te bouwen'

Spierballentaal bij FC Utrecht: 'Ik ben hier niet gekomen om af te bouwen'

11-07-2022 16:28
31

Voor Nick Viergever voelt zijn overstap naar FC Utrecht niet als zijn laatste kunstje. De 32-jarige verdediger, die over is gekomen van Greuther Fürth, is ambitieus bij zijn nieuwe werkgever.

Viergever kon kiezen tussen clubs uit Nederland en Duitsland. In het binnenland werd hij gelinkt aan Feyenoord, terwijl hij praatte met Vitesse. "Dat was één keer, een oriënterend gesprek", zegt hij eerlijk tegen Voetbal International. "Maar toen kwam FC Utrecht." De Domstedelingen hebben intussen al elf nieuwelingen gehaald, waaronder Bas Dost en de Fransman Modibo Sagnan. "Dat ambitieuze heeft mij juist over de streep getrokken. Ik ben hier niet gekomen om af te bouwen", aldus Viergever.

"Met FC Utrecht willen we voor Europees voetbal gaan. Ja, de concurrentie is groot. Vorig jaar had FC Twente een goed jaar. Daarnaast heb je natuurlijk nog AZ, Vitesse en een paar clubs onder de top-drie die ik nu misschien nog vergeet", vervolgt de verdediger. "Wij mogen dan de zesde of zevende begroting hebben, maar we willen meer. En ik ben ervan overtuigd dat het er met deze groep in zit."