'Pinas verruilt Ludogorets voor Zweden, Ibrahimovic mede-eigenaar van nieuwe club'

'Pinas verruilt Ludogorets voor Zweden, Ibrahimovic mede-eigenaar van nieuwe club'

11-07-2022 19:05 Laatste update: 19:16
6

Shaquille Pinas is dichtbij een overstap naar het Zweedse Hammarby IF. De oud-speler van ADO Den Haag maakt de overstap van het Bulgaarde Ludogorets en gaat een driejarig contract tekenen bij de club waar Zlatan Ibrahimovic mede-eigenaar is. 

Dat melden Zweeds bronnen, waaronder Aftonbladet. Volgens de krant is Hammarby 'op enkele details na' rond met de Nederlands-Surinaamse voetballer. Pinas gaat een contract van drieënhalf seizoen tekenen. De verwachting is dat de verdediger deze week nog wordt gepresenteerd in Zweden. Het contract van Pinas loopt momenteel nog tot 2024 door bij de Bulgaarse landskampioen. 

Pinas speelde één seizoen bij FC Dordrecht voordat hij in 2018 bij Jong ADO Den Haag aansloot. De verdediger brak door bij het eerste elftal en maakte in 2021 de overstap naar Bulgarije. Pinas is bij voorbaat een linksback en is linksbenig, twee zaken die voor Hammarby belangrijk waren voor het sluiten van de deal. De verdediger speelde het afgelopen seizoen 26 wedstrijden voor Ludogorets. Daarin was hij goed voor één goal en vijf assists.