Van Hanegem uitgenodigd door Feyenoorder Dilrosun: 'Hopelijk gesprek met hem'

11 juli 2022 om 20:20

Javairô Dilrosun heeft grote ambities met Feyenoord. De aankoop wil het gat met Ajax en PSV graag dichten, terwijl hij ook hoopt op een mooie Europa League-campagne. Dilrosun wil clubicoon Willem van Hanegem daarnaast graag ontmoeten. 

Dilrosun was een jaar geleden al in beeld bij Feyenoord, dat de buitenspeler maandag presenteerde. De enkelvoudig Oranje-international komt met duidelijke doelen naar Rotterdam. "We zullen het gat met Ajax en PSV moeten dichten", zegt hij tegen de clubkanalen van Feyenoord. "Daarnaast wil ik ver komen in de Europa League, veel minuten maken en doelpunten maken."

Arne Slot ziet naast een buitenspeler ook een aanvallende middenvelder in Dilrosun. Dat vertelde de Feyenoord-coach een tijd geleden aan de geboren Amsterdammer. Dilrosun weet welke voormalige aanvallende middenvelder van Feyenoord een voorbeeld voor hem kan zijn. "Willem van Hanegem, dat is de grootste Feyenoorder die er is. Hopelijk gaat hij naar me kijken nu ik hier speel en mag met hem in gesprek gaan. Dan kan hij me uitleggen waar Feyenoord voor staat."

In Rotterdam wordt Dilrosun waarschijnlijk de opvolger van Luis Sinisterra, die een recordtransfer naar Leeds United maakte. Dilrosun heeft voor vier jaar getekend en komt over van Hertha BSC. Volgens BILD betaalt Feyenoord vijf miljoen euro voor de Nederlander, maar het doorgaans betrouwbare 1908 sprak dit tegen.