'Ik heb een goede aanbieding gekregen van Fortuna, maar gevoel is belangrijk'

'Ik heb een goede aanbieding gekregen van Fortuna, maar gevoel is belangrijk'

13-07-2022 08:30
26

Michel Vlap had naar Fortuna Sittard kunnen verkassen, maar zijn gevoel lag en ligt bij FC Twente. De middenvelder werd definitief door de Tukkers overgenomen en is op zijn plek in Enschede.

Vlap werd het afgelopen seizoen al gehuurd door Twente, maar keerde in eerste instantie terug bij Anderlecht. Fortuna en Twente wilden hem kopen van de Belgische club en de Limburgers deden een betere aanbieding. "Ik heb een goed gesprek gehad daar en een goede aanbieding gekregen, maar uiteindelijk is gevoel voor mij heel belangrijk", zegt Vlap in gesprek met ESPN. "Daarin had Twente wel een grote voorsprong. Ik kreeg afgelopen jaar al het gevoel dat Twente me graag wilde kopen. Dan kijk je of je er uit kan komen, omdat je er gelukkig bent."

Zijn status is veranderd, nu hij geen huurling meer is. Van Vlap worden minimaal tien doelpunten verwacht komend seizoen. "Dat heb ik ook van bovenaf gehoord", zegt hij. "Dat vind ik normaal en wil ik zelf ook. Persoonlijk had ik afgelopen jaar al meer gewild (Vlap maakte vijf goals, red.). Wat ik dit seizoen hoop? Gevaarlijk al die getallen... Laten we zeggen: tien goals, acht assists."