'Ajax geeft vergeten aanvaller nieuwe kans na activering werkvergunning'

'Ajax geeft vergeten aanvaller nieuwe kans na activering werkvergunning'

14-07-2022 13:17 Laatste update: 15-07-2022 08:59
58

Hassane Bandé gaat voorlopig nergens heen. De Burkinese aanvaller, die sinds zijn komst in 2018 geen rol van betekenis speelde binnen de Amsterdamse club, krijgt een kans van trainer Alfred Schreuder, meldt Ajax Showtime.

Het is inmiddels vier jaar geleden dat Ajax ruim acht miljoen euro voor Bandé betaalde aan KV Mechelen. Sindsdien speelde hij, mede door een zware blessure, geen enkele Eredivisie-wedstrijd en kwam hij acht keer in actie voor Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie. De laatste jaren werd Bandé verhuurd aan FC Thun (Zwitserland) en NK Istra (Kroatië).

Deze zomer blijft Bandé in Amsterdam. De aanvaller was mee op trainingskamp in De Lutte en krijgt volgens Ajax Showtime de kans om zich te laten zien bij de hoofdmacht. Wel moet zijn werkvergunning eerst nog geactiveerd worden, klinkt het. Dat zou binnen enkele dagen geregeld moeten zijn.

Bandé is begonnen aan zijn laatste contractjaar bij Ajax. Acht maanden geleden maakte hij in een interview met VoetbalPrimeur dat de landskampioen hem aan zijn lot overliet. "Marc Overmars neemt mijn telefoontjes niet op, zelfs die van mijn zaakwaarnemer niet. Misschien had hij het druk, ik weet het niet."