Salah, Son, Haaland of Núñez? Wie wordt de topscorer van de PL?

Salah, Son, Haaland of Núñez? Wie wordt de topscorer van de PL?

15-07-2022 15:30

ADVERTORIAL - Op vrijdag 5 augustus schiet het nieuwe seizoen van de Premier League uit de startblokken. Op transfergebied heeft er alweer veel plaatsgevonden en dat zorgt op voorhand al voor de nodige speculaties over wie er het komende seizoen met de Golden Boot aan de haal gaat. 

Wordt het net als afgelopen jaar Mohamed Salah of Heung Min Son? Of gaan Premier League-introducees Erling Haaland of Darwin Núñez er met de prestigieuze prijs vandoor? Krijg tot wel zeventien keer je inzet op Unibet bij één van deze namen. VoetbalPrimeur heeft een blik geworpen op de aanvallend ingestelde spelers uit de selecties van de zes Engelse grootmachten: Manchester City, Liverpool, Chelsea, Tottenham Hotspur, Arsenal en Manchester United. Daar zijn uiteindelijk tien namen uitgerold die volgens de bookies en deze website kans maken op de Engelse topscorerstitel.

Manchester City

Ondanks dat dit zijn eerste seizoen in de Premier League wordt, is de meest voor de hand liggende naam die van Haaland. De pas 21-jarige topspits maakte afgelopen zomer voor zestig miljoen euro de overstap van Borussia Dortmund naar The Citizens. Zoals bekend heeft hij maar één grote hobby: doelpunten maken. De statistieken liegen er niet om: Haaland was al 134 keer trefzeker in de 182 wedstrijden die hij tot nu toe in zijn profcarrière speelde. Gaat de stoïcijnse Noor direct de hoge verwachtingen waarmaken? Op Unibet krijg je er vier keer je inzet voor terug.

Liverpool

Liverpool heeft met Salah, Núñez en Luis Diaz een aanvalstrio in de gelederen waar de verdediging van menig club wakker van zal liggen. Eerstgenoemde ging afgelopen seizoen al met de topscorerstiel aan de haal en wordt geregeld als beste speler van de wereld bestempeld. Flikt de Egyptische dribbelkoning het dit jaar weer? Unibet geeft er je zes keer je inzet voor terug.

Núñez is nu al dé topaankoop van Jürgen Klopp. De 23-jarige spits maakte afgelopen seizoen furore bij Benfica en schoot Ajax hoogstpersoonlijk uit de Champions League. De Uruguayaan heeft alleen een flinke schoen te vullen op Anfield: die van de naar Bayern München vertrokken Sadio Mané. Is Núñez de sleutel naar een nieuwe Premier Leauge-titel? Op Unibet staat een odd van 17.00.

Hij kwam over in de winter en is sinds dien niet meer uit de basis weg te denken bij Liverpool. Het gaat hier over niemand minder dan Diaz. De Colombiaan profiteerde optimaal van de blessure van zijn collega Diogo Jota en is nu al van waarde gebleken voor de ploeg van Klopp. Een puntje van kritiek: afmaken kan nog wat beter. Wie weet komt die kwaliteit dit jaar wat meer uit de verf, misschien wel zo goed dat het je 34.00 oplevert.

Chelsea

Tijdens het trainingskamp van Chelsea in de Verenigde Staten arriveerde er een topaanvaller op de training. Niemand minder dan Raheem Sterling is The Blues komen versterken. De 77-voudig Engels international heeft Manchester ingeruild voor Londen, en trekt daarmee de deur bij City achter zich dicht. In het voorbije seizoen moest hij veel genoegen nemen met een plaats op de bank, maar uit het verleden weten we dat Guardiola hem heeft omgeturnd van een leuke speler zonder rendement tot een ware doelpuntenmachine. Leeft Sterling weer op onder Thomas Tuchel? Krijg 29 keer je inzet wanneer hij de topscorerstitel bemachtigt.

Tottenham Hotspur

Ook bij de Spurs hebben de nodige mutaties plaatsgevonden, maar het aanvalsduo met Harry Kane en Son is intact gebleven. Voor hoe lang dit nog het geval blijft is alleen nog maar de vraag. De Engelse spits wordt genoemd als mogelijke opvolger van de naar FC Barcelona vertrekkende Robert Lewandowski. Als we ervan uitgaan dat Kane volgend jaar gewoon in het Spurs’ Stadium te bewonderen is, betekent dat een garantie voor doelpunten. Afgelopen seizoen beleefde de aanvoerder 'een wat minder' seizoen, maar de spits mocht al drie keer de Golden Boot in ontvangst nemen. Is dat dit jaar weer het geval? Dan krijg je 7.5 keer je inzet.

Son - de partner in cime van Kane - deed het afgelopen seizoen een stukje beter. Zo veel beter zelfs dat hij voor het eerst in zijn carrière topscorerstitel in ontvangst mocht nemen, samen met Salah. De goedlachse Zuid-Koreaan met zijn manier van lopen waarop het lijkt alsof hij over het veld zweeft, trof 23 keer het net. Gaat dat dit jaar weer gebeuren? Unibet geeft je er 13 keer je inzet voor terug.

Buiten dit gouden tweetal heeft er zich nog een derde musketier gemeld: Richarlison. De Braziliaanse spits is overgekomen van Everton en heeft daar laten zien dat hij weet wat scoren is. Een nieuwe team, een nieuwe omgeving, een nieuwe trainer, een nieuwe manier van spelen, wie weet hoe Richarlison zich gaat profileren in Londen. Unibet heeft er met een odd van 81.00 wat minder vertrouwen in, maar het lijkt toch een mooie odd om eens in overweging te nemen.

Arsenal

City is deze zomer naast Sterling ook nog een andere topaanvaller kwijtgeraakt. Gabriel Jesus is dezelfde richting opgegaan als de Engelsman, maar hij gaat zijn wedstrijden net iets noordelijker spelen in Londen. Arsenal is erin geslaagd om de Braziliaan als nieuwe aanvalsleider in te lijven. Voor hem geldt eigenlijk hetzelfde als voor Richarlison. Gaat Jesus er met zijn goals voor zorgen dat Arsenal weer eens een plek in de Champions League gaat bemachtigen? Unibet heeft een odd van 19.00 beschikbaar gesteld.

Manchester United

Er is nog één naam die niet mag ontbreken als het over topscorers gaat: Cristiano Ronaldo. De Portugese nummer zeven krijgt te maken met een nieuwe trainer die de naam Erik ten Hag draagt. De Nederlandse manager heeft het bedje in de punt van de aanval voor hem gespreid, alleen is het nog maar de vraag of Ronaldo ook volgend jaar op Old Trafford te bewonderen is aangezien hij meer tijd vrijaf heeft gekregen en het trainingskamp in Azië heeft laten schieten. Mocht de Portugees ook volgend jaar in het United-shirt spelen, dan is de kans groot dat hij een gooi gaat doen naar Golden Boot. Ook Unibet weet dat hij doelpunten ademt, dat blijkt wel met een odd van 13.00.

Nog geen account bij Unibet? Klik hier en registreer je en ontvang zo €40 aan Free Bets na je eerste inzet! (Alléén voor spelers van 24 jaar en ouder)

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+ Online spelen brengt risico's met zich mee. Lees hier onze tips om op een verantwoordelijke en bewuste manier te spelen: voetbalprimeur.nl/speel-bewust

Advertorial Kansspelen

Deze advertorial is helaas niet beschikbaar, omdat je volgens onze systemen niet in de wettelijke doelgroep valt content/uitingen over online kansspelen mag zien. Bezoek onze Speel Bewust-pagina voor meer informatie over online kansspelen.