Schalke-revelatie Ouwejan barst van ambitie: Ik wil assists geven en scoren

Schalke-revelatie Ouwejan barst van ambitie: "Ik wil assists geven en scoren"

19-07-2022 16:23 Laatste update: 16:45
9

Thomas Ouwejan kijkt met vertrouwen naar de terugkeer van Schalke 04 in de Bundesliga. De aanvallend ingestelde linksback hoopt ook op het hoogste Duitse niveau belangrijk te zijn met assists en doelpunten.

Ouwejan verliet AZ in de zomer van 2021 voor Schalke, dat destijds uitkwam in de 2.Bundesliga. 28 competitieduels, drie doelpunten en liefst acht assists later was de promotie naar de Bundesliga een feit. De 25-jarige Alkmaarder kan niet wachten om zich ook op dat podium te laten gelden. 

"Het belangrijkste is dat we ons handhaven. Daarnaast wil ik weer belangrijk zijn met assists en doelpunten. Ik weet dat de kwaliteit van de Bundesliga erg hoog ligt, maar dat is precies wat mij motiveert", aldus Ouwejan in een interview op de clubsite

Schalke kent tot nu toe een ietwat stroeve voorbereiding. Zo werd er onder meer gelijkgespeeld tegen zowel Salernitana (0-0) als Augsburg (0-0). Aanstaande vrijdag staat het volgende oefenduel op het programma. Dan speelt de ploeg van trainer Frank Kramer tegen buurman FC Twente.