Man United-keuze Eriksen valt goed bij Schmeichel: Het verbaasde me niet

Man United-keuze Eriksen valt goed bij Schmeichel: "Het verbaasde me niet"

20-07-2022 16:25 Laatste update: 16:55
24

Peter Schmeichel kijkt ernaar uit om Christian Eriksen aan het werk te zien bij Manchester United. De oud-doelman van The Mancunians denkt dat de Deens international de goede keuze heeft gemaakt, meldt hij aan Tipsbladet.

Het voorbije halfjaar speelde Eriksen voor Brentford FC in de Premier League, waar de middenvelder zijn vorm en conditie hervond na zijn ongeval op het EK. De middenvelder kon bij de Premier League-laagvlieger blijven, terwijl ook zijn oude club Tottenham Hotspur geïnteresseerd was.

"Met alle respect voor Thomas Frank en Brentford, maar Christian is ambitieus en dat is na zijn ongeluk alleen nog maar meer geworden", aldus Schmeichel. "Ik zag een hernieuwde samenwerking met Antonio Conte niet voor me en ook een langer verblijf bij Brentford niet. Dat United op een gegeven moment in beeld kwam, verbaasde me niet."

De voormalig keeper van Denemarken is lovend over de spelverdeler. Volgens Schmeichel is een speler als Eriksen zéér welkom bij United. "Christian is een speler met veel klasse, die hebben we nodig bij United. Het is geweldig om weer een Deen bij de club te hebben. Dat maakt de overstap nog interessanter voor mij."

Schmeichel weet dat er wel een enorme druk komt kijken bij spelen voor de Premier League-grootmacht. "De druk om te winnen is nergens zo groot als bij United. Daar moet je mee zien te leven", weet de oud-doelman. "Maar Eriksen hoeft zich geen zorgen te maken. Hij beschikt over de juiste mentale balans. Hij zal zonder twijfel een succes worden. De fans lopen al met hem weg."