Dani Alves strijkt na tweede Barcelona-vertrek neer in Mexico

Dani Alves strijkt na tweede Barcelona-vertrek neer in Mexico

22-07-2022 06:54
13

Dani Alves zet zijn loopbaan voort in Mexico. De 39-jarige Braziliaan gaat aan de slag bij Pumas, zo maakt die club bekend via Twitter.

Voor Alves was geen plaats meer bij FC Barcelona, dat voor de tweede keer afscheid heeft genomen van de rechtsback. Hij vierde tussen 2008 en 2016 grote successen met de Catalanen en in januari van dit jaar keerde hij terug om oud-ploeggenoot Xavi uit de brand te helpen. Die rentree blijft dus echter beperkt tot een halfjaar.

"Ik ben blij dat ik bij Barcelona ben teruggekeerd. Het enige wat ik niet leuk vond, is hoe mijn vertrek is afgehandeld", vertelde de Braziliaans international onlangs aan The Guardian. "Barça heeft in de afgelopen jaren gezondigd. De clubleiding geeft niets om de mensen die geschiedenis hebben geschreven voor de club. Als culé zou ik willen dat Barça bepaalde zaken anders had aangepakt."

Overigens krijgt Alves, die zijn zinnen heeft gezet op het WK, de kans om zich nog één keer te laten zien in Camp Nou. Pumas is op 7 augustus de tegenstander in de strijd om de Trofeu Joan Gamper, de traditionele openingswedstrijd van Barça voor het nieuwe seizoen. De Mexicanen werden gestrikt als vervanger van AS Roma, dat zich tot Catalaanse woede terugtrok.