RB Leipzig hekelt concurrent Bayern en wil transfervrij vertrek in 2023 riskeren

RB Leipzig hekelt concurrent Bayern en wil transfervrij vertrek in 2023 riskeren

22-07-2022 11:48
43

De Duitse Super Cup tussen Bayern München en RB Leipzig van 30 juli kent een pikante aanloop, door de transferperikelen rondom Konrad Laimer. Der Rekordmeister jaagt op de Oostenrijkse middenvelder, die echter aan zijn doorlopende contract wordt gehouden.

Bayern opende met een bod van twintig miljoen euro en kwam daarna met 23 miljoen inclusief bonussen op de proppen. Leipzig blijft echter vasthouden aan zijn vraagprijs van dertig miljoen euro, in één termijn. Volgens BILD is er nu een impasse ontstaan, omdat Bayern voorlopig niet van plan is om zijn bod te verhogen.

Leipzig-directeur Oliver Mintzlaff is in ieder geval van plan om zijn poot stijf te houden. "Konny is extreem belangrijk voor ons team, wij willen hem niet kwijt. Wij zitten in de driver's seat, als Bayern iets wil, dan zal het volgens onze voorwaarden moeten gebeuren", wordt hij geciteerd door de krant. Mintzlaff is desnoods bereid om een transfervrij vertrek in 2023 te riskeren. "Het kan zomaar gebeuren dat we hem behouden, het laatste contractjaar ingaan en helemaal geen transfersom ontvangen."

Als Laimer deze zomer niet vertrekt, staat het namelijk wel vast dat hij in 2023 alsnog naar Bayern gaat. Der Rekordmeister haalde in 2021 al Dayot Upamecano en Marcel Sabitzer op bij de Bundesliga-uitdager, tot afgrijzen van Mintzlaff. "Ik hoop dat ze in de toekomst nog andere ideeën krijgen, in plaats van spelers bij ons weghalen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie