Braithwaite gelinkt aan Ajax, Schreuder: We zoeken meer een stormram

Braithwaite gelinkt aan Ajax, Schreuder: "We zoeken meer een stormram"

23-07-2022 08:46
160

Ajax zoekt nog naar een spits en de naam van Martin Braithwaite is de afgelopen periode aan de Amsterdammers gelinkt. Trainer Alfred Schreuder reageert op die suggestie in gesprek met Voetbal International.

Ajax legde Brian Brobbey al vast na het vertrek van Sébastien Haller, maar de kans bestaat dat het daar niet bij blijft. Een extra spits 'kan wenselijk' zijn, zegt Schreuder. "Een targetman. Zo'n type hebben we niet in de selectie. Voor een trainer is het fijn om een targetman te hebben, die je kan inbrengen in de laatste fase", vertelt Schreuder.

Ajax is achter de schermen wel degelijk bezig met een spits die de kwaliteiten heeft van Haller. "Je zoekt een hele specifieke speler en ook nog eens in een specifieke rol. Als je nu naar ons elftal en spelers in de aanval kijkt, is het lastig voor zo'n jongen om in de basis te komen. Een jongen van 25 á 26 jaar zal dat niet snel doen, zo'n rol. Dan denk je eerder aan een jonge jongen of juist een meer ervaren speler. Denk aan Klaas-Jan Huntelaar die terugkwam bij Ajax of Luuk de Jong bij Barcelona", zegt Schreuder.

Braithwaite
"Ik vind hem wel interessant, maar dat is niet echt een pinchhitter. Dat vind ik meer het type Brobbey", zegt Schreuder over Braithwaite, die hij kent vanuit zijn tijd bij FC Barcelona. "Als bij ons niets gebeurt, denk ik niet dat zo'n type zal komen. Ik wil Martin, die ik overigens niet heb gesproken, op voorhand niet direct al definitief doorkruizen. Maar we zoeken meer een stormram. Tegelijkertijd zou het ook wel prettig zijn als het een speler is die ook de kwaliteiten heeft om vanaf het begin te kunnen spelen."

Mocht er een nieuwe spits naar Ajax komen, dan moet het er eentje zijn die goed kan koppen. "Zeker bij ons, als je de ruimtes ziet waarin we spelen, is het heel fijn om een kopsterke spits erbij te hebben. Hoe vaak heeft Luuk de Jong afgelopen seizoen Barcelona wel niet gered? Aan het begin werd zijn aankoop bekritiseerd, maar later droegen ze hem op handen daar. Dat heb ik ook geleerd, en dat voel ik echt zo: dat ik hoop dat het lukt, maar zo niet, dan zullen mensen zeggen: stom dat je Haller hebt laten gaan. Maar we hebben nu de tijd om te zoeken en dan moeten we er alles aan doen om dat voor elkaar te krijgen. Dat doen we ook. En als we straks geen spits hebben die de ballen erin kopt, moeten we het op een andere manier oplossen."