Nagelsmann bevestigt Bayern-transfer: 'Op een dag één van de beste spitsen'

Nagelsmann bevestigt Bayern-transfer: 'Op een dag één van de beste spitsen'

24-07-2022 07:40
8

Julian Nagelsmann heeft de transfer van Mathys Tel naar Bayern München bevestigd. De trainer van de Bundesliga-kampioen heeft hoge verwachtingen van de zeventienjarige spits, die voor zo'n dertig miljoen euro overkomt van Stade Rennes.

Bayern trok al de portemonnee voor spelers als Sadio Mané, Ryan Gravenberch en Matthijs de Ligt, terwijl Noussair Mazraoui transfervrij aan de slag gaat in de Allianz Arena. Met het oog op de toekomst is nu ook Tel vastgelegd. Op termijn moet de jonge Fransman in de voetsporen treden van de naar FC Barcelona vertrokken Robert Lewandowski.

"Hij is een jonge, getalenteerde aanvaller", vertelt Nagelsmann na het oefenduel met Manchester City in Duitse media. "Hij kan op alle posities voorin uit de voeten, is erg snel en sterk met zijn lichaam. Hij kan de bal goed vasthouden met zijn rug naar het doel."

De Bayern-coach doet geen moeite om de verwachtingen te temperen. "Op een dag kan hij één van de beste spitsen worden. Ik heb een visie dat hij op een gegeven moment veertig doelpunten per seizoen kan maken. Maar in zijn eerste seizoen zou ik blij zijn met tien goals."