Transferperikelen richting duels met PSV: 'Monaco wil 50 miljoen ontvangen'

Transferperikelen richting duels met PSV: 'Monaco wil 50 miljoen ontvangen'

25-07-2022 22:52
35

AS Monaco moet vrezen voor een vertrek van Benoît Badiashile in aanloop naar de duels met PSV in de derde voorronde van de Champions League. De 21-jarige centrale verdediger staat in de serieuze belangstelling van Sevilla, meldt L'Équipe.

AS Monaco verkocht Aurélien Tchouaméni al voor tachtig miljoen euro aan Real Madrid. Ook Badiashile moet de hoofdprijs opleveren, weet de Franse sportkrant. De Monegasken zijn in gesprek met Sevilla, dat in de jonge Fransman de opvolger ziet van landgenoot Jules Koundé. Technisch directeur Monchi van de Spanjaarden kreeg te horen dat de mandekker minimaal vijftig miljoen euro moet opleveren.

Sevilla probeerde de vraagprijs al te drukken door Youssef En-Nesyri in ruil aan te bieden, maar dat was tevergeefs. Monaco verkeert door de deal voor Tchouaméni in een luxepositie. Bovendien zouden ook Manchester United, Chelsea, Newcastle United, West Ham United, Atlético Madrid en Barcelona interesse hebben. Die laatste club lijkt nu echter met Koundé aan de haal te gaan. 

Tegenover het vertrek van Tchouaméni staat onder meer de komst van Breel Embolo en Takumi Minamino bij Monaco. De ploeg van de Belgische trainer Philippe Clement ontvangt PSV op 2 augustus in het Stade Louis II. De return in Eindhoven is op 6 augustus.