'Sinds mijn komst van Ajax is het duidelijk dat dit een tussenstap moet zijn'

'Sinds mijn komst van Ajax is het duidelijk dat dit een tussenstap moet zijn'

26-07-2022 07:41
56

De oorlog is voor Lassina Traoré geen reden om Shakhtar Donetsk te verlaten. De voormalige spits van Ajax, die in Amsterdam herstelt van een zware knieblessure, hoopt op een snel vredesakkkoord tussen Rusland en Oekraïne.

Het moment van de Russische invasie heeft Traoré niet aan het wankelen gebracht. "Ik heb met mijn hoofd en hart voor een transfer naar Shakhtar Donetsk gekozen. Bovendien ging het op dat moment even niet om mij, maar was ik in gedachten bij het Oekraïense volk", verklaart hij in een interview met De Telegraaf.

Na een indrukwekkende start bij Shakhtar scheurde hij tien maanden geleden zijn kruisband af in een duel met Denzel Dumfries. Dat kwam slecht uit, want de Burkinese spits was in zijn eerste veertien wedstrijden goed voor negen doelpunten. "Dan weet je dat je interesse opwekt bij andere clubs. Dat kreeg ik ook mee."

"Natuurlijk heb ik dromen en is sinds mijn komst van Ajax duidelijk dat dit een tussenstap naar een topcompetitie moet zijn. Ik sta daar zeker voor open. Maar ik vind het nu niet het moment om erover te praten, omdat de mensen bij Shakhtar nu wel iets anders aan hun hoofd hebben en ik me volledig op de laatste fase van mijn revalidatie richt", besluit Traoré.

Ajax speelt dinsdag vanaf 20.00 uur tegen Shakhtar Donetsk een benefietwedstrijd voor de vluchtelingen uit Oekraïne. Voor de 21-jarige Traoré komt het duel nog enkele weken te vroeg.