Zuidam: ‘Feyenoord kwam met een bod dat we niet konden weigeren’

Zuidam: ‘Feyenoord kwam met een bod dat we niet konden weigeren’

28 juli - 20:07 Laatste update: 20:41
83

Quinten Timber is officieel vertrokken bij FC Utrecht. De middenvelder speelde één seizoen in de Domstad, maar technisch directeur Jordy Zuidam is hem erg dankbaar voor wat hij die jaargang heeft betekend voor de club.

"Quinten heeft zich in zijn eerste seizoen voor FC Utrecht én zijn eerste seizoen in de Eredivisie vele malen kunnen onderscheiden", vertelt Zuidam in een reactie op de website van FC Utrecht. "Dat zien niet alleen wij, maar ook andere clubs hebben dat gezien. Hoewel we Quinten heel graag nog een seizoen bij FC Utrecht hadden willen zien spelen, is Feyenoord met een bod gekomen dat we niet konden weigeren. Het realiseren van deze transfer is óók belangrijk voor de groeistrategie van FC Utrecht."

"We zijn er trots op dat de transfer van Quinten historisch gezien het hoogste vaste bedrag ooit heeft opgeleverd", gaat Zuidam verder over Timber. "Quinten is niet alleen een geweldige voetballer, maar ook een geweldig mens. We zijn Quinten dankbaar voor wat hij afgelopen seizoen betekend heeft voor onze club en wensen hem uiteraard alle succes in zijn verdere loopbaan."

Timber speelde in totaal 33 wedstrijden voor FC Utrecht, waarin hij twee keer scoorde en vier assits gaf. De 21-jarige centrale middenvelder werd uiteindelijk voor 8,5 miljoen euro verkocht aan Feyenoord. Dat bedrag kan door bonussen nog oplopen tot tien miljoen euro. Timber kwam van 2008 tot 2014 al uit voor de jeugdopleiding van Feyenoord.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 

 

Plaats een reactie