'De Ligt zekerheidje, Gravenberch past precies bij Bayern, twijfels over Mazraoui'

'De Ligt zekerheidje, Gravenberch past precies bij Bayern, twijfels over Mazraoui'

29-07-2022 22:51
71

Matthijs de Ligt wordt een vaste waarde, maar van de andere Bayern München-aanwinsten Ryan Gravenberch en Noussair Mazraoui is Aad de Mos nog niet zeker. Hij werpt zijn blik vooruit op de Duitse Supercup.

Bayern München opent het seizoen zaterdag om 18.00 uur tegen RB Leipzig. "De Ligt is een zekerheidje, Gravenberch past precies bij de ploeg maar heeft veel concurrentie met Leon Goretzka en Joshua Kimmich", vertelt De Mos aan het Algemeen Dagblad.

De Mos heeft meer twijfels over Mazraoui. "Het voelde vertrouwd bij Ajax met eerst Hakim Ziyech en later Antony. Met Sergiño Dest als concurrent was hij bij Ajax ook niet op z'n best. Pas na zijn vertrek voelde hij zich bevrijd. Bij Bayern heeft hij met Benjamin Pavard een stevige concurrent. Kan hij daarmee omgaan? Dat weet ik niet."

Bayern München wordt een ploeg om vanuit Nederlands oogpunt in de gaten te houden, aldus De Mos. De ex-Ajacieden moeten aan de bak. "Het zal aanpoten worden voor ze: De Ligt moest dat ook bij Juventus, Frenkie de Jong bij FC Barcelona en Hakim Ziyech bij Chelsea. Niet elke ploeg speelt met het Ajax-dna."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie