Mazraoui moet aan de bak bij Bayern: 'Bij Ajax had ik vijf weken, hier niet'

Mazraoui moet aan de bak bij Bayern: 'Bij Ajax had ik vijf weken, hier niet'

26-07-2022 09:18
108

Noussair Mazraoui heeft pittige weken achter de rug. In korte tijd moet hij zich bij Bayern München klaarstomen voor het nieuwe seizoen, dat zaterdag begint met de strijd om de Duitse Supercup.

"Het is in Duitsland anders dan ik gewend ben", zegt Mazraoui tegen TZ. "De intensiteit is hier hoger dan bij Ajax. De voorbereiding is ook korter. In korte tijd moet ik hetzelfde niveau bereiken als waar ik bij Ajax normaal vijf weken aan zou hebben gewerkt. Maar ik ga er op lange termijn van profiteren."

Deze zomer kwam Mazraoui, die ook werd begeerd door onder meer FC Barcelona, transfervrij over van Ajax. "Voor mij is Bayern een van de beste, zo niet de beste, club ter wereld. De clubleiding gaf me geen standaardpresentatie, maar reageerde heel persoonlijk. Ik was onder de indruk van (trainer, red.) Julian Nagelsmann, maar ook van de directie. Ik kreeg meteen een concreet idee bij hun plannen. Het was het beste gevoel dat ik kon hebben."

Mazraoui maakt zaterdag zijn officiële debuut voor landskampioen Bayern, dat bekerwinnaar RB Leipzig treft. "Ik wil alles winnen wat mogelijk is. Als ik de kwaliteiten van ons team zie, kunnen we iedere titel grijpen: de Bundesliga, de DFB Pokal, de Supercup en zelfs de Champions League. Ik geloof erin en vind dat we moeten streven naar het allerhoogste."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie