Dramatische seizoensstart: Bakker en Frimpong laten zich verrassen met Leverkusen

30-07-2022 18:31
5

Bayer Leverkusen is dramatisch aan het nieuwe seizoen begonnen. Die Werkself lieten zich in de eerste ronde van de DFB-Pokal verrassen door SV Elversberg, dat afgelopen seizoen promoveerde naar het derde niveau in Duitsland.

Bij Leverkusen begonnen onder meer de Nederlanders Mitchel Bakker en Jeremie Frimpong in de basis, net als aanwinst Adam Hlozek. Ook beoogde basiskrachten als Lukas Hradecky, Patrik Schick, Charles Aranguiz en Moussa Diaby waren 'gewoon' van de partij. Toch ging het helemaal mis tegen Elversberg, dat al na twee minuten op voorsprong kwam via Jannik Rochelt.

Hoewel Hlozek al snel gelijkmaakte, bleef Leverkusen achter de feiten aanlopen. Aranguiz tekende voor de 2-2, nadat de thuisploeg een strafschop had gekregen. Nog voor rust werd het echter 3-2 voor Elversberg. In de tweede helft wist de ploeg van Gerardo Seoane de schade niet meer te repareren. Een kwartier voor tijd werd het zelfs 4-2 en pas in de slotminuten bepaalde Schick de eindstand op 4-3.

Naast Bakker en Frimpong zijn er nog twee Nederlanders actief bij Leverkusen. Timothy Fosu-Mensah bleef op de bank, terwijl Daley Sinkgraven ontbrak in de wedstrijdselectie.