Ajax-cultheld Suk gratis op te pikken na contractontbinding in Frankrijk

31 juli om 10:58
Laatste update: 31 juli om 11:10

Hyun-Jun Suk is vertrokken bij het Franse Troyes. De Ligue 1-club heeft het contract van de aanvaller, die bij Ajax een cultstatus geniet, ontbonden. 

De inmiddels 31-jarige Zuid-Koreaan werd in 2017 verhuurd door Porto aan Troyes, waarna de Fransen hem definitief aantrokken. In de zomer van 2018 vertrok hij naar Stade Reims, maar anderhalf jaar later keerde Suk weer terug bij Troyes. In zestig officiële duels voor ESTAC maakte hij elf doelpunten. 

De vijftienvoudig international werd in Nederland vooral bekend door zijn opmerkelijke periode bij Ajax. In 2009 vroeg Suk aan Martin Jol, destijds trainer van de Amsterdammers, of hij mee mocht trainen met het eerste team. Na een indrukwekkende stageperiode bij Jong Ajax werd hij op 1 januari 2010 beloond met een een contract. 

In totaal speelde Suk zes duels in de hoofdmacht van Ajax, waarna hij vertrok naar FC Groningen. Na avonturen bij onder meer Marítimo, Al Ahli en Nacional streek hij in 2015 neer bij Porto. Het is op dit moment nog onduidelijk wat de volgende club van Suk wordt.