Burgzorg maakt indruk in Duitsland: ‘Was bijna niet te verdedigen’

Burgzorg maakt indruk in Duitsland: ‘Was bijna niet te verdedigen’

1 augustus - 22:11 Laatste update: 22:20
19

Delano Burgzorg stapte in de winter van vorig seizoen over van Heracles Almelo naar FSV Mainz 05. Hij speelde dit jaar weinig duels, maar de geboren Amsterdammer aast op revanche. Deze voorbereiding laat hij zichzelf zien.

In de voorbereiding op het nieuwe seizoen laat Burgzorg zien dat men rekening met hem moet houden. De Nederlander scoorde de winnende in de oefenwedstrijd tegen Newcastle United en in de beker nam hij zondag een van de doelpunten voor zijn rekening in de 0-3 overwinning tegen FC Erzgebirge Aue. Vorig seizoen speelde Burgzorg slechts drie duels mee in de Bundesliga vanwege een ontstoken hartspier na een coronabesmetting.

Sportief directeur Martin Schmidt van FSV Mainz is onder de indruk van Burgzorg. "Hij scoorde een mooie goal en het was bijna onmogelijk om hem te verdedigen", vertelt de bestuurder aan BILD. "We hebben in onze aanvalslinie heel veel opties gekregen, dus dat houdt ook in dat de druk omhoog gaat bij de jongens die wel mochten starten tegen Erzgebirge Aue."

De pijlsnelle Burgzorg werd voor een bedrag van twee miljoen euro overgenomen door Mainz. Hij begon zijn carrière in de jeugd van De Graafschap en belandde uiteindelijk via het Italiaanse Spezia bij Heracles Almelo.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Podimo, Spotify en Apple Podcast