'Schreuder neemt afgewogen beslissing, maar hoop dat Gorter zich kan revancheren'

'Schreuder neemt afgewogen beslissing, maar hoop dat Gorter zich kan revancheren'

02-08-2022 07:16 Laatste update: 16:00
160

Carlo L'Ami, voormalig keeperstrainer van Ajax, verwacht dat Jay Gorter geholpen gaat worden na zijn ongelukkige optreden tegen PSV. De 22-jarige goalie kreeg de kans in de basis, maar zag er bij meerdere tegentreffers niet goed uit.

Ajax verloor mede dankzij de fouten van Gorter met 3-5 in de strijd om de Johan Cruijff Schaal. L'Ami, tussen 2007 en 2020 actief bij Ajax, laat zijn licht schijnen over de situatie. "Ik ken Jay zelf niet, maar hoop dat hij mentaal zo sterk is dat hij deze wedstrijd een plekje kan geven en er sterker uitkomt", zegt de keeperstrainer tegen De Telegraaf. "Ajax zal hem helpen."

"Het vervelende voor een keeper bij Ajax is dat je maar een paar momenten krijgt om je te onderscheiden", gaat L'Ami verder. "Op die twee, drie ballen word je afgerekend. Het belangrijkste is om Jay onvoorwaardelijk te steunen. Of hij de volgende wedstrijd nu keept of niet."

Bij Club Brugge werkte L'Ami nog onder Alfred Schreuder, maar hij durft niet te zeggen voor wie de Ajax-trainer nu zal gaan kiezen onder de lat. "Ik ben nu – zeker van een afstandje – niet degene die moet oordelen. Ik weet bijvoorbeeld niet hoe fit Remko Pasveer na zijn vingerblessure is, hoe het precies met Maarten Stekelenburg gaat en wat er gedurende de week allemaal op De Toekomst gebeurt. Alfred kennende zullen zijn staf en hij ongetwijfeld een afgewogen beslissing nemen. Wat ik wel hoop, is dat Gorter ooit de kans krijgt zich te revancheren. Dat hij kan laten zien dat hij een goede keeper is, want dat is hij."