Feyenoord komt met bevestiging: opvolger Malacia is officieel binnen

Feyenoord komt met bevestiging: opvolger Malacia is officieel binnen

08-08-2022 22:35 Laatste update: 08-08-2022 22:35
100

De tiende Feyenoord-versterking van de zomer is een feit: Marcos López komt over van San José Earthquakes. Hij is de opvolger van Tyrell Malacia en tekent tot medio 2026.

Malacia vertrok voor minimaal vijftien miljoen euro naar Manchester United en López kost Feyenoord een fractie van dat bedrag: zo'n één à twee miljoen euro. De twintigvoudig international van Peru liep eind 2022 uit zijn contract in Californië.

"Geweldig om in Europa voor deze mooie club en stad te mogen spelen", zegt Lopez op de website van Feyenoord. "Dit is een grote stap in mijn carrière en een kans die ik met beide handen aan wil grijpen. Met de hulp van de mensen binnen de club en de support van de fanatieke, trouwe achterban, geloof ik dat ik me hier snel zal thuis voelen."

López speelde sinds 2019 voor San José Earthquakes, dat hem oppikte bij Sporting Cristal. Hij is na Santiago Gimenez, Jacob Rasmussen, Javairo Dilrosun, Sebastian Szymanski, Mats Wieffer, Danilo Pereira, Oussama Idrissi, Mohamed Taabouni de tiende zomerversterking in De Kuip.

Het liefst zou trainer Arne Slot nog een linksback verwelkomen, maar het is de vraag of dat ook nog gaat gebeuren. Bij de competitiestart tegen Vitesse begon Marcus Pedersen op die positie.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie