Complimenten voor 'krijgertje' Obispo: 'Ramalho tilt ze niet naar hoger niveau'

Complimenten voor 'krijgertje' Obispo: 'Ramalho tilt ze niet naar hoger niveau'

03-08-2022 12:44
44

Nu André Ramalho weer terug is bij PSV, is het de vraag of hij de plek van Jordan Teze of Armando Obispo moet innemen. Marciano Vink ziet geen noodzaak om de Braziliaan meteen weer op te stellen, maar Kenneth Perez acht dit wel verstandig.

Vink was in het duel met AS Monaco in de derde voorronde van de Champions League goed te spreken over Armando Obispo, die een duo vormde met Teze. "Een compliment voor Obispo. Aan de bal was het niet altijd even goed, maar wat heeft hij gebikkeld", zegt de analist bij ESPN. "Hij zat overal tussen, maakte slidings. Hij haalde zelfs met een karatekick een bal uit het vijfmetergebied weg. Vermoeidheid was bij hem niet zichtbaar."

Het is dan ook de vraag wie er moet wijken nu Ramalho weer fit is. "Op zich hebben ze de eerste helft niets weggegeven. Obispo maakte aan de bal niet altijd de juiste keuzes. Maar als Veerman daar in de buurt speelt, vind ik dat niet zo heel erg", stelt Vink. "Ramalho kan zeker spelen, maar ik zie de noodzaak niet. Het is niet dat hij nu rust brengt. En het is geen speler waarvan ik zeg: die gaat de defensie van PSV naar een veel hoger niveau tillen. De twee die er nu staan zijn nog veel met zichzelf bezig, maar ze worden steeds beter. Ik snap dat Ramalho erbij komt, maar hij is óók veel met zichzelf bezig."

Kenneth Perez noemt Obispo een 'krijgertje' en ziet een andere oplossing. "Ik denk dat je eerder Teze op rechts moet zetten, om een goede rechtsback te krijgen. Ramalho kan wel een coachende rol op zich nemen. Teze heeft bijna alle ingrediënten om een heel goede verdediger te worden. Hij is alleen nog niet zover dat hij de leiding en verantwoordelijkheid in een verdediging kan nemen. En Obispo gaat dat zeker niet doen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie