Teruggekeerde De Jong moet basisdebuut zeer waarschijnlijk uitstellen 

Teruggekeerde De Jong moet basisdebuut zeer waarschijnlijk uitstellen 

4 augustus - 17:22
19

Het lijkt onwaarschijnlijk dat Siem de Jong komende zondag tijdens het uitduel met PEC Zwolle in de basis staat. De aanvoerder van de superboeren is door ziekte een aantal dagen afwezig geweest. 

De Graafschap speelde afgelopen zaterdag een oefenwedstrijd tegen Roda JC (1-0 winst). De oud-speler van onder meer Ajax en PSV zou meedoen, maar moest vlak voor de aftrap afhaken omdat hij ziek was. Vervolgens miste hij ook de trainingen van maandag, dinsdag en donderdag. 

Peter Bijvelds, technisch manager van de club, laat donderdag weten dat De Jong inmiddels weer aan de beterende hand is. "Siem is vandaag voor het eerst koortsvrij en is wel weer op de club, waar hij binnen traint", aldus Bijvelds in gesprek met De Gelderlander

De oudere broer van PSV-spits Luuk de Jong maakte in juni bekend te tekenen bij De Graafschap. Daarmee keerde hij na liefst zeventien jaar terug op de plek waar het voor hem allemaal begon als jeugdspeler. Naast De Jong trokken de superboeren deze zomer ook Alexander Büttner aan, die ook een verleden heeft bij de club uit Doetinchem.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Podimo, Spotify en Apple Podcast