'PSG-trainer Galtier mist de juiste trainerspapieren en vraagt uitstel aan bond'

'PSG-trainer Galtier mist de juiste trainerspapieren en vraagt uitstel aan bond'

6 augustus - 10:53 Laatste update: 10:58
33

Paris Saint-Germain moet trainer Christophe Galtier de komende tijd wellicht missen. De nieuwe trainer van de Parijzenaren heeft een bijspijkercursus laten schieten en mist nu de nodige papieren om de Franse landskampioen te leiden. 

Dat meldt L'Équipe. Galtier is vergeten het belangrijkste UEFA-diploma te vernieuwen, iets wat trainers eens in de drie jaar moeten doen. Vanwege het ontbreken van dit diploma klopt de administratie niet en moet PSG vrezen dat Galtier niet aan de zijlijn mag staan. Galtier moet volgens de krant zo snel mogelijk uitstel vragen aan de Franse voetbalbond en de cursus afleggen tijdens één van de opkomende interlandperiodes. 

De Franse bond heeft nog geen antwoord gegeven op dat verzoek, schrijft L'Équipe. PSG won de afgelopen week de Franse Super Cup door Nantes met 4-0 te verslaan. De topclub treft zaterdag Clermont Foot in de eerste speelronde van de Ligue 1, maar het is de vraag of Galtier tijdens dat duel mag verschijnen als trainer. PSG zoekt naar last-minute oplossingen en doet er alles aan om tot een oplossing te komen met de Franse bond. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s