Fledderus duidelijk: 'Emmen wil niets betalen. Ja, daar sta ik anders in'

Fledderus duidelijk: 'Emmen wil niets betalen. Ja, daar sta ik anders in'

07-08-2022 15:12
185

FC Groningen geeft Michael de Leeuw niet cadeau aan een andere club. Dat maakt technisch directeur Mark-Jan Fledderus duidelijk. De aanvaller zat zondag niet bij de selectie voor de thuiswedstrijd tegen FC Volendam (2-2).

In een interview met het Dagblad van het Noorden sprak De Leeuw de verwachting uit dat Groningen niet moeilijk gaat doen over zijn vertrek, nu zijn rol uitgespeeld lijkt. "In de voorbereiding hebben wij al wel kunnen zien dat het lastig zou worden voor Michael", reageert Fledderus tegenover RTV Noord. Volgens de technisch directeur hoeft het nog niet klaar te zijn voor De Leeuw. "Je weet nooit wat er gebeurt. Jörgen (Strand Larsen, red.) kan nog vertrekken en iemand kan geblesseerd raken."

Twee clubs zijn in de markt voor De Leeuw: FC Emmen en Willem II. De eredivisionist uit Drenthe hoopt hem gratis over te nemen. "Emmen wil niets betalen voor Michael. Ja, daar sta ik anders in", reageert Fledderus. "Wij gaan Emmen geen cadeautje geven. Wij vragen natuurlijk geen bedragen à la Strand Larsen, maar wij hebben afspraken gemaakt in het contract met Michael." De Leeuw zou zelf 'nee' hebben gezegd tegen een aanbieding van Willem II. "Zijn thuisfront wilde niet vertrekken uit Groningen."