Uitblinker Danilo over tweede goal: Eerste keer dat ik zoiets meemaak

Uitblinker Danilo over tweede goal: "Eerste keer dat ik zoiets meemaak"

07-08-2022 17:41 Laatste update: 18:17
63

Danilo was zondag met twee doelpunten hofleverancier in de 2-5 overwinning van Feyenoord op Vitesse. Het tweede doelpunt van de Braziliaan kwam tot stand na goed drukzetten, iets wat volgens hem op het conto van trainer Arne Slot te schrijven is.

Na afloop van het duel blikte Danilo, die deze zomer overkwam van Ajax, voor de camera's van de NOS terug op zijn tweetal doelpunten. "De eerste was een goede kopbal. Die tweede goal, zoiets heb ik nog niet eerder meegemaakt. Ik zette de keeper goed onder druk en daarna had ik wat geluk dat die bal voor mijn voeten viel."

Het drukzetten van de spits kwam niet zomaar uit de lucht vallen. "De trainer gaf ons mee om na een minuut of vijf vol druk te zetten. Als je dat doet, dan herover je ballen. Dat is precies wat ik deed bij dat tweede doelpunt", aldus Danilo. 

De aanvaller, die een matige voorbereiding kende, is dolblij met zijn productieve start. "Als je er twee maakt in de eerste wedstrijd, dan geeft dat je heel veel motivatie. Ik ga heel hard werken om mezelf te blijven verbeteren en ik hoop er nog veel meer te gaan maken."