'Leden van de mocromaffia gingen in de auto van Ihattaren naar Marengoproces'

'Leden van de mocromaffia gingen in de auto van Ihattaren naar Marengoproces'

07-08-2022 22:15 Laatste update: 08-08-2022 07:44
297

Volgens John van den Heuvel gaat Mohamed Ihattaren te veel met jongens om die in de criminaliteit zitten, meldt de misdaadverslaggever in Langs de Lijn op Radio 1. Van den Heuvel stelt zelfs dat er leden van de mocromaffia in de auto van de middenvelder rijden.

"Het beeld is dat hij te dicht aanschuurt tegen jongens die in de criminaliteit zitten", vertelt Van den Heuvel in het radioprogramma over Ihattaren. "Daarmee is niet gezegd dat hij zelf criminele dingen doet, maar die scheidslijn is heel dun. Er is ook gezien dat leden van de mocromaffia die terecht moeten staan in het Marengoproces, in de auto van Ihattaren naar het proces in de bunker in Amsterdam rijden."

Van den Heuvel meldde al eerder connecties tussen Ihattaren en het criminele circuit. Volgens de misdaadverslaggever zou de middenvelder een paar weken afwezig zijn geweest bij Ajax, vanwege bedreigingen uit het criminele circuit. Ihattaren is inmiddels weer in training bij de Amsterdammers, maar doet dit nog wel op individuele basis. Daarnaast wil Ajax hem bij laten staan door een sportpsycholoog.