Zaakwaarnemer van Ajax-aankoop Lucca: 'In 24 uur is letterlijk alles veranderd'

Zaakwaarnemer van Ajax-aankoop Lucca: 'In 24 uur is letterlijk alles veranderd'

08-08-2022 07:55 Laatste update: 08:01
16

De zaakwaarnemer van Lorenzo Lucca, Antonio Imborgia, heeft zich uitgelaten over de gang van zaken bij de transfer van zijn pupil naar Ajax. Volgens de zaakwaarnemer van de spits, was alles al rond met Bologna, maar kaapten de Amsterdammers op het laatste moment de deal.

"Het was allemaal rond met Bologna, totdat Ajax terugkeerde", vertelt Imborgia tegenover journalist Gianluca di Marzio.  "Zij hadden zich al twintig dagen eerder gemeld bij mij voor Lucca, maar toen hadden ze andere prioriteiten zoals de verkoop van Lisandro Martinez. Bologna daarentegen was wel direct concreet. Op de laatste details na was het contract rond met die club. Maar Ajax kwam later heel snel en toen hebben we dat aanbod gekozen. Maar we hebben alles gedaan met duidelijkheid en respect voor alle partijen."

Het was niet de eerste keer dat Lucca op het laatste moment ineens veranderde van mening. Volgens Imborgia was dit in januari ook al het geval, toen was Sassuolo concreet voor de boomlange spits. "Met Sassuolo was ook alles al rond, totdat Pisa er eens goed over na ging denken. Lucca was al onderweg naar Milaan om zijn contract te tekenen, maar de auto keerde om en hij ging terug naar huis. Ik heb al eerder gezegd dat het zijn lot is om altijd dingen op het laatste moment nog te veranderen."

Maar toen Ajax belde was er voor Lucca geen enkele twijfel. "Als zo’n club voor je aankomt, dan is het helemaal niet gek dat je dat bod accepteert. Daar waren geen verdere woorden voor nodig. Nu zal hij moeten bewijzen dat het de juiste keuze was en dat hij er klaar voor is. Het was vanaf het begin heel duidelijk dat hij naar Ajax wilde. Zijn wens is in vervulling gegaan, nu is het aan hem om te laten zien dat hij het ook daadwerkelijk aan kan."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie