Ajax presenteert gewenste targetman: Lucca (21) eerste Italiaan in Amsterdam

Ajax presenteert gewenste targetman: Lucca (21) eerste Italiaan in Amsterdam

4 augustus - 21:30
163

Ajax heeft de gewenste targetman binnen. Lorenzo Lucca (21) komt per direct over van Pisa, dat uitkomt in de Serie B, en wordt tot het einde van het seizoen gehuurd.

Ajax heeft een optie tot koop bedongen. Als de samenwerking met Lucca bevalt, dan kunnen de Amsterdammers hem voor een slordige tien miljoen euro definitief overnemen. De Italiaan is gehaald als understudy van Brian Brobbey en Dusan Tadic.

Lucca was aanvankelijk op weg naar Bologna, maar de Italiaanse club kreeg de transfer niet rond en zag Ajax uiteindelijk tussenbeide komen. Een droomtransfer naar de Amsterdamse club kan de boomlange spits (2,01 meter) voor zijn gevoel niet laten schieten.

Lucca wordt de allereerste Italiaan in het shirt van Ajax. De Eredivisie herbergt op dit moment geen langere veldspeler. Bij Pisa was hij afgelopen seizoen zes keer trefzeker in dertig Serie B-duels. Lucca is ook jeugdinternational voor Italië.

Ajax spendeerde deze zomer ook al miljoenen aan Steven Bergwijn, Calvin Bassey, Brian Brobbey, Owen Wijndal en Francisco Conceição. Onder meer Lisandro Martínez, Sébastien Haller, Ryan Gravenberch, Nicolás Tagliafico, Noussair Mazraoui en Andre Onana vertrokken.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s