Vreugde door 'buitenkans' Cillessen: 'We waren niet op zoek, hij vond ons'

Vreugde door 'buitenkans' Cillessen: 'We waren niet op zoek, hij vond ons'

08-08-2022 10:40
20

NEC was eigenlijk helemaal niet op zoek naar een nieuwe keeper, maar Ted van Leeuwen heeft geen moment getwijfeld toen hij de kans kreeg om Jasper Cillessen terug te halen naar Nijmegen. De technisch directeur van NEC is uiteraard happy met de komst van de Oranje-international.

NEC heeft Cillessen maandag officieel gepresenteerd. De Oranje-international komt voor een bescheiden transfersom over van Valencia. "Jasper is een doelman met exceptionele kwaliteiten, de beste van Nederland", reageert Van Leeuwen in gesprek met de clubkanalen.

"Als je als NEC zo’n doelman kan binnenhalen moet je nooit twijfelen. Wij waren niet op zoek naar een doelman, maar de doelman vond ons", gaat de directeur van de Nijmegenaren verder. "Mattijs Branderhorst heeft het uitstekend gedaan voor NEC en heeft meer punten voor ons gepakt dan verloren, maar dit was een buitenkans. De wetten van topsport. We zijn blij dat Jasper terug is waar het voor hem begon: NEC."

De transfer van Cillessen hing al enkele dagen in de lucht, maar werd vertraagd door een conflict tussen de doelman en Valencia CF. Nu zijn alle obstakels overwonnen. Bij zijn oude club tekent Cillessen een driejarig contract.