Van Nistelrooij kan zijn geluk niet op bij PSV: 'Kon bijna niet meer, geweldig'

Van Nistelrooij kan zijn geluk niet op bij PSV: 'Kon bijna niet meer, geweldig'

09-08-2022 23:41 Laatste update: 23:56
61

Ruud van Nistelrooij is logischerwijs heel trots op zijn PSV. De Eindhovenaren hadden het erg zwaar tegen AS Monaco, maar trokken na een verlenging wel aan het langste eind.

Daardoor gaat PSV door naar de play-offs van de Champions League. Van Nistelrooij krijgt na de wedstrijd tegen Monaco de vraag door welke emoties hij allemaal is gegaan. "Heb je even? Het was een bizarre pot", zegt hij voor de camera van ESPN. "We slepen er een verlenging uit, wat misschien bijna niet meer kon. Deze ploeg blijft maar gaan en geloven. Ze geven nooit op. Samen met de supporters hebben ze dit op de mat gelegd."

"De start was goed, maar op een gegeven moment kom je in de verdrukking. Daar kwamen we in de tweede helft ook niet meer uit", gaat Van Nistelrooij verder. "Wij waren gewoon de mindere ploeg vandaag (dinsdag, red.), heel duidelijk en heel eerlijk. Maar we winnen wel. Dat doen we niet door een ploeg helemaal weg te spelen, maar wel door manieren te vinden om bij elkaar te blijven en te knokken. Daar kan niks tegenop."

De manier waarop PSV zijn laatste twee goals maakte, maakt de trainer ook trots. "Dat ze die kwaliteit nog konden leveren met hun vermoeidheid... Het was een ontlading voor de jongens, het team, de staf en de supporters. Geweldig."

Door de verlenging zijn de PSV'ers natuurlijk uitgeput, maar op het gebied van blessures lijkt het er goed uit te zien. "De overwinning doet goed. Natuurlijk hebben ze een verlenging in de benen, maar geen blessures. Dat gaan we morgen nog beter bekijken, maar we zijn allemaal helemaal kapot."

No Poll