Van Wermeskerken wil spelen bij Cambuur en Japan: 'Ik kan niet wachten'

11 augustus om 17:20

Sai van Wermeskerken keert bij SC Cambuur terug op het oude nest. De verdediger die veel indruk maakte bij PEC Zwolle is blij dat hij terug kan keren in de Eredivisie.

Van Wermeskerken speelde tot 2019 al in Leeuwarden. De verdediger maakte dat jaar de overstap van Cambuur uit de eerste divisie naar Eredivisionist PEC Zwolle. "Ik wilde laten zien dat ik op het hoogste niveau ook mijn mannetje kon staan", vertelt van Wermeskerken tegenover Voetbal International. "Ik miste geen wedstrijd voor PEC, kreeg positieve kritieken en ik was een belangrijke speler voor de club."

Totdat hij tijdens een training een kruisbandblessure kreeg die de 25-jarige verdediger bijna een jaar lang aan de kant hield. In die tijd opende Van Wermeskerken een sushizaak in Zwolle, maar die ging al snel failliet. Dit zorgde voor veel commotie rondom de voetballer.

Maar de zoon van een Japanse moeder en Nederlandse vader wil vooruit gaan kijken. Hij heeft voor één jaar getekend in Leeuwarden en daarmee wil van Wermeskerken kijken of hij ook een basisplaats kan veroveren bij de club. “Ik voel dat ik een Eredivisie-speler ben. Ik wil weer veel en goed gaan spelen. Ik kan niet wachten.” Van Wermeskerken kan ook nog dromen van een plekje in de selectie van Japan voor het aankomende WK in november.