Update: driemaal is inderdaad scheepsrecht, NAC heeft transfervrije NEC'er binnen

Update: driemaal is inderdaad scheepsrecht, NAC heeft transfervrije NEC'er binnen

12-08-2022 10:07 Laatste update: 10:16
32

Javier Vet was afgelopen seizoen actief in de Eredivisie met NEC, maar de ervaren middenvelder keert dit seizoen terug in de Keuken Kampioen Divisie. Vet gaat op korte termijn een contract ondertekenen bij NAC Breda, meldt BN DeStem.

Door de overnameperikelen had NAC tot dusver weinig slagkracht op de transfermarkt. De Bredanaars moeten het daardoor vooral van transfervrije aanwinsten en huurlingen hebben. Vet wordt zo goed als zeker de volgende clubloze speler die naar De Parel van het Zuiden komt, stelt het lokale BN DeStem.

De verwachting is dat Vet spoedig zijn handtekening onder een tweejarig contract zet bij NAC. Mogelijk wordt de controleur vrijdag al gepresenteerd. Vet speelde vorig seizoen nog Eredivisie-voetbal met NEC, maar de Nijmegenaren besloten om zijn contract niet te verlengen. Vet moest het vooral met invalbeurten doen in De Goffert.

NAC probeerde Vet al twee keer eerder naar het Rat Verlegh Stadion te halen, maar beide pogingen mislukten. Nu is het dus wel raak. De geboren Amsterdammer wordt de negende aanwinst van NAC deze zomer.

Update: NAC heeft de komst van Vet al officieel gemaakt. De controleur komt transfervrij naar Breda en tekent een contract voor twee jaar. Technisch directeur Eric Hellemons is uiteraard blij. "Javier is een ervaren speler die op meerdere posities uit de voeten kan, zowel op het middenveld als centraal achterin. Hij is ook een ervaren speler met leiderschapskwaliteiten."