'Van Iperen wordt uit onverwachte hoek geholpen en vliegt zaterdag naar Nederland'

'Van Iperen wordt uit onverwachte hoek geholpen en vliegt zaterdag naar Nederland'

12-08-2022 18:56 Laatste update: 19:46
93

Donny van Iperen, die nog altijd in een coma verkeert na een zware botsing in Moldavië, is onderweg naar Nederland. De verdediger wordt te hulp geschoten door zijn geboortegemeente en kan daardoor gebruikmaken van een Nederlandse zorgverzekering. 

Dat meldt het Algemeen Dagblad. De vrees was dinsdag nog dat Van Iperen niet terug kon keren naar Nederland, aangezien de verdediger ingeschreven is in Moldavië en geen Nederlandse zorgverzekering heeft. De geboortegemeente van de voetballer, de gemeente Dijk en Waard, heeft nu besloten de voetballer in te schrijven als inwoner. Via die weg kan de Nederlander wél gebruikmaken van de Nederlandse zorgverzekering. Van Iperen zal in Rotterdam in het Erasmus MC worden behandeld.  

Familieleden van Van Iperen zijn afgereisd naar Moldavië om hem terug naar Nederland te halen, aangezien het niveau van de zorg hoger is in het eigen land. De verwachting is dat Van Iperen zaterdag op het vliegtuig wordt gezet om zijn herstel in Nederland voort te zetten, schrijft De Telegraaf. De conditie van de speler is nog altijd onveranderd: de verdediger is buiten levensgevaar, maar ligt nog altijd in coma.