Italianen schrikken van Schuurs-vraagprijs: 'Ajax wil wel twaalf, dertien miljoen'

Italianen schrikken van Schuurs-vraagprijs: 'Ajax wil wel twaalf, dertien miljoen'

12-08-2022 21:28
115

Perr Schuurs staat er nog steeds goed op in Italië, maar een transfer is nog geen uitgemaakte zaak. Ajax zit behoorlijk hoog in de boom, omdat het Ahmetcan Kaplan als vervanger wil halen, vertelt verslaggever Mike Verweij in de voetbalpodcast van De Telegraaf.

"Torino is toch een beetje verder aan het kijken, heb ik begrepen. Maar ik denk dat er nog wel een kans is dat het rondkomt", begint Verweij. "Schuurs is gewild. Ook Bologna en Fiorentina willen hem hebben. Alleen Ajax vraagt voor Italiaanse begrippen veel. Ajax wil wel twaalf, dertien miljoen euro voor hem omdat ze een vervanger willen. En dat zal dan Kaplan moeten zijn."

Ajax onderhandelt met Trabzonspor, dat zo'n tien miljoen verlangt. Een fors bedrag, erkent Verweij. "Zeker voor een jongen die negen (achttien, red.) wedstrijden in het eerste van Trabzon heeft gespeeld. Alleen hij wordt ook begeerd door Paris Saint-Germain en Arsenal. Er zijn grote clubs die op hem azen. Ajax heeft hem al een hele tijd gevolgd, ze weten dat ze deze speler heel graag willen hebben. Het schijnt een groot talent te zijn."