Steun voor Ihattaren: 'Het zijn gewoon zijn buurjongens, hij weet niet beter'

Steun voor Ihattaren: 'Het zijn gewoon zijn buurjongens, hij weet niet beter'

13-08-2022 08:32
146

Anouar Diba neemt het op voor Mohamed Ihattaren. De oud-speler van NAC Breda vindt dat er niet te snel geoordeeld moet worden over de twintigjarige spelmaker, die om zou gaan met jongens uit het criminele circuit.

Diba groeide op in een vergelijkbare wijk als die van Ihattaren en hij kan de Ajax-middenvelder wel begrijpen. "Ze zeggen dat hij met verkeerde jongens en slechte mensen omgaat, maar dat zijn gewoon zijn buurjongens. Hij is opgegroeid met die jongens en weet niet beter", reageert de voormalig aanvaller bij VTBL. "Het is een beetje een kwalijke zaak om op tv zijn naam te noemen in dezelfde zin als het proces van de eeuw. Dat vind ik een heel kwalijke zaak."

"De mensen die dat doen weten dat hij twintig jaar is en zijn vader is verloren", vervolgt Diba. "Ik ken hem niet hoor, maar als ik het vergelijk met mijn jeugd dan maakt hij eigenlijk hetzelfde mee. Om hem nu al zulke dingen kwalijk te nemen, vind ik heel ver gaan. Iedereen roept maar wat en niemand weet hoe het is om in zo'n wijk op te groeien. Die jongen moet geholpen worden. Alfred Schreuder is daar wel de ideale trainer voor."

Theo Janssen kijkt er iets anders naar. "Ik ben ook opgegroeid in een buurt waar veel gebeurde, maar op een gegeven moment moet je een beetje afstand nemen. Zeker in de fase waarin hij nu zit. Hij moet tegen ze zeggen: laat me even met rust, ik focus mij op mijn terugkeer in het betaald voetbal."

Ajax-coach Alfred Schreuder liet vrijdag tijdens het persmoment iets meer los over de situatie van Ihattaren. De ex-PSV'er wordt gehuurd van Juventus. Door de situatie is het de vraag of de Amsterdammers de koopoptie van twee miljoen euro zullen lichten.