'Ten Hag is woest: Man United-spelers kunnen vrije dag vergeten na blamage'

'Ten Hag is woest: Man United-spelers kunnen vrije dag vergeten na blamage'

14 augustus - 14:35 Laatste update: 14:52
103

Erik ten Hag neemt maatregelen na de beschamende nederlaag van Manchester United tegen Brentford FC (4-0). Zijn spelers kunnen hun vrije dag op hun buik schrijven.

Ten Hag zat zondagochtend, nog geen vijftien uur na de oorwassing, weer achter zijn bureau op Carrington, het trainingscomplex van United. De complete selectie zou een vrije dag hebben, maar de Nederlandse manager is volgens Engelse media zó onthutst, dat hij zijn spelers heeft opgedragen om zich op de club te melden voor een extra training.

Ten Hag werd zaterdag de eerste United-manager sinds John Chapman in 1921 die zijn eerste twee wedstrijden heeft verloren. Brentford maakte alle goals in de eerste 35 minuten. Ondanks drie wissels en een donderspeech in de rust, wist Manchester United het niet meer om te draaien in Londen.

Na de wedstrijd hield Ten Hag zich niet in. "Het team moet verantwoordelijkheid nemen. Ik heb medelijden met de fans. Ik vroeg de spelers om met geloof te spelen en verantwoordelijkheid te nemen, dat hebben ze niet gedaan. Ik had net zo goed alle spelers kunnen wisselen", liet hij weten.

Ten Hag hoopt in de laatste twee weken van de transferperiode nog een aantal versterkingen te kunnen verwelkomen. "Ja, we hebben nieuwe spelers en kwaliteitsspelers nodig. We zullen proberen om deze spelers te overtuigen, zodat ze zich bij ons aan gaan sluiten." De onderhandelingen met Juventus-middenvelder Adrien Rabiot lijken de goede kant op te gaan.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie