Lucca kan niet overtuigen tijdens Ajax-debuut: 'Dat zag er niet heel best uit'

Lucca kan niet overtuigen tijdens Ajax-debuut: 'Dat zag er niet heel best uit'

15 augustus - 19:50
143

Ajax-nieuwkomer Lorenzo Lucca heeft Kenneth Perez nog niet kunnen overtuigen. De 21-jarige Italiaan debuteerde afgelopen zondag tegen FC Groningen en speelde twintig minuten mee.

Lucca maakte zijn entree bij een stand van 5-1 en kwam voor Brian Brobbey in de ploeg. De boomlange centrumspits kreeg een aantal goede mogelijkheden, maar wist niet tot scoren te komen. Perez is kritisch op diens manier van afwerken. "Dat zag er niet heel best uit", oordeelt de Deen bij ESPN. "Soms zie je in een flits of iemand écht een lekkere afwerker is", vervolgt hij.

Een kwartier voor tijd kreeg Lucca zijn grootste kans, maar schoot hij van dicht bij hoog over. "Die was wel heel apart. Hij schiet veel te snel. Toen dacht ik: dat getuigt niet echt van rust en overzicht", aldus Perez, die de Italiaan niet na één optreden wil afschrijven. "We geven hem nog even. En dan volgende week zeggen: wat een geweldenaar", lacht hij. 

Lucca wordt tot het einde van het seizoen gehuurd van Serie B-club Pisa. Ajax bedingt een optie tot koop voor een slordige tien miljoen euro.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal met zaakwaarnemer Guido Albers is te beluisteren op Spotify en ook te zien op YouTube!

Plaats een reactie