'Feyenoord tilt inkomsten naar zeventig miljoen: deal met Benfica aanstaande'

'Feyenoord tilt inkomsten naar zeventig miljoen: deal met Benfica aanstaande'

15-08-2022 22:11
171

De kans is groot dat Fredrik Aursnes voor het sluiten van de markt vertrokken is bij Feyenoord. Zijn transfer naar Benfica leek te stagneren, maar Fabrizio Romano stelt dat de overgang zo goed als rond is.

Romano is maandagavond te gast bij VTBL en schept daar duidelijkheid over de situatie van Aursnes. "De deal gaat er komen", zegt hij. "Er wordt gewacht tot Benfica middenvelder Julian Weigl verkocht heeft." De Duitse middenvelder stuurt al sinds de komst van Roger Schmidt aan op een vertrek en daar is het nog altijd wachten op. "Daarna kan de transfer bezegeld worden. De speler heeft zijn jawoord al aan Benfica en Schmidt gegeven. De clubs zijn klaar om de deal te sluiten."

Onlangs werd bekend dat er bij een vertrek vijftien miljoen euro voor de Noor betaald zou worden. Volgens Romano valt het bedrag lager uit. "Het gaat om dertien miljoen euro, plus bonussen", zegt hij. Wanneer de deal er daadwerkelijk komt, heeft de Stadionclub deze zomer voor ruim zeventig miljoen euro verkocht. FC Twente-speler Ramiz Zerrouki geldt als een belangrijke kandidaat om Aursnes op te volgen.